Na zajęcia praktyczne w ciągu dwóch dni zaproszono przedszkolaków z wychowawczyniami z przedszkoli na Orlej Polanie i z ulicy Klasztornej.
Wspólnie ze starszymi koleżankami przedszkolacy przygotowali i upiekli pizze. Dekorowanie i dobór dodatków do pizzy pozostawiono już tylko inwencji najmłodszych gości. Później wszyscy wspólnie delektowali się wspólnym wypiekiem. Na koniec uczniowie technikum wspólnie z panią Czyż przekazali uczniom drobne upominki: pięknie opakowane pierniki.
Warto wspomnieć, że zajęcia zrealizowano w pracowni technologii gastronomicznej, która pozytywnie przeszła weryfikację i od tego roku będzie ośrodkiem egzaminacyjnym Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej we Wrocławiu. Jej wyposażenie to zasługa starostwa powiatowego, rady rodziców ZSP Ziębice i sponsorów, m.in. firmy Mastercook Wrocław i LG.